Loading...

TIBCO BusinessWorks | BW Interview Question & Answers

1) In web service in how many ways can we create connections?
Ans : In two ways we can create connections in web service HTTP and JMS.

2) What is the use of project template?
Ans : In project template we can save our standard processes that we want to use in future. These processes are generally the ones which have the commonly used activities.

3) What are the mandatory configuration parameters for FTP Connection & FTP with firewall?
Ans : The mandatory configuration parameters for FTP Connection
FTP host
Port
Username & Password>
If Firewall is enabled in addition the proxy host and port are required.

4) What are the conditions in transitions?
Ans : Conditions in transitions are Success, Success with condition, and Success with no condition and error.

5) What is the optimum maximum number of connections in JDBC?
Ans : The optimum maximum number of connections in JDBC are 10

6) What is the purpose of the inspector activity?
Ans : The Inspector activity is used to write the output of any or all activities and process variables to a file and/or stdout. This is particularly useful when debugging process definitions and you wish to see the entire schema instead of mapping specific elements to the Write File activity.

7) What are the process variables that are available to all activities as inputs?
Ans : Global variables and process context.
8) How the file poller activity does works.
Ans : This is a starter activity which starts the process whenever there is update for the file that is specified.

9) What are break points?
Ans : Break points are used to check the inputs and outputs of each activity during testing the design so that we can debug our design. We can place the check points for all activities on input and output side.

10) What are the encoding techniques in WSDL?
Ans : The encoding techniques in WSDL Encoded and literal.

11) What are the different variables in BW?
Ans : Global variables, Shared variables, process variables and job shared variables.

12) What is the possible Error output’s of Read File activity?
Ans : Integration can be at different application layers:
File Not Found Exception: Thrown when the file does not exist.
Unsupported Encoding Exception: Thrown when the text file’s encoding is not valid and the content of the file is read into process data.
File IO Exception: Thrown when an I/O exception occurred when trying to read the file.

13) What is TRA?
Ans : TIBCO Runtime Agent is the main frame work for all the TIBCO software’s. It provides the runtime agent and monitoring agent. All the libraries required by the designs are provided by TRA.

14) What is the maximum/minimum of threads available for incoming HTTP?
Ans : The maximum/minimum of threads available for incoming HTTP: 75/10

15) How can unauthorized users be prevented from triggering a process?
Ans : Unauthorized users be prevented from triggering a process by giving 'write' access for the process engine to only selected users. Only users with 'write' access can do activities like deploying applications, starting/stopping process engines etc.

16) What is sub process and what is its use?
Ans : Whenever we call a process from another process, the called process becomes the sub process. Sub process helps in reducing the complexity of the design by assigning the activity in other process.

TIBCO 3503450270147787010

Post a Comment Default Comments

Home item

Blog Archive

Popular Posts

Random Posts

Flickr Photo